Over Michiel

Michiel van Zuijlen (Oss, 1970) besloot op zijn 18de geen vlees meer te eten en doet dat al dertig jaar niet meer. De laatste jaren merkt hij dat steeds meer mensen inzien dat elke dag vlees eten niet nodig is om gezond te blijven. En dat minder vlees eten kan bijdragen aan het leefbaar houden van onze planeet.
Sinds 2015 deelt Michiel elke maandag, tussen werkzaamheden op de communicatie- en educatieafdelingen van theatergezelschappen als Toneelgroep Maastricht, De Appel en Zinaplatform door, een vegetarisch recept op zijn Facebook-pagina Smakelijke-druppels-op-een-gloeiende-plaat’. 
Op veler verzoek heeft hij nu 25 favoriete recepten in boekvorm gegoten. Uitgangspunten voor deze selectie: de gerechten zijn gemakkelijk te maken, ze zijn gevarieerd en (vanzelfsprekend) bijzonder smakelijk. Van iets lekkers op een toastje bij de borrel en gewokte asperges, tot ultieme herfstsoep, supersnelle pizza en een bijzondere appeltaart.
Voor wie denkt dat vegetarisch koken lastig is: met veel foto’s en allerhande tips maakt Michiel inzichtelijk dat iedereen in een handomdraai (oké, soms met hulp van een keukenmachine) een voortreffelijke en voedzame maaltijd op tafel kan zetten. Geniet ervan onder het motto: als we dan wat druppels op een gloeiende plaat laten sissen, laat ze dan in elk geval smakelijk zijn!
Vragen/complimenten/ opmerkingen? Mail: michiel.vanzuijlen@gmail.com
Check ook zijn Facebook en Instagram– accounts.