geroosterde tomatenpaprikasoep

Geroosterde tomatenpaprikasoep 
  • voor 4 personen
  • bereidingstijd 45 minuten (waarvan 20 minuten in de oven)
  • veganistisch
Keukenbenodigdheden
staafmixer of keukenmachine
snijmes
snijplank
oven
bakplaat
bakpapier
soeppan
plastic zakje (om paprika’s even in te bewaren, zodat ze makkelijker ontveld kunnen worden)
Ingrediënten
2 grote rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
2 grote rode uien, in parten
8 stevige biologische tomaten
6 kleine tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
handje verse salie- en tijmbladeren
250 à 500 ml hete groentebouillon of heet water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de uien. Halveer tomaten, uien en paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Let op: de knoflook in de schil laten!
Leg de paprika’s, uien en tomaten met de gesneden kant naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat, dicht tegen elkaar aan. Leg de teentjes knoflook ertussen. Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en zet de plaat midden in de oven. Na 25 minuten kan de oven uit, laat de plaat een paar minuten afkoelen.
Pak met een vork de paprika’s op en stop deze in een plastic zakje. Knoop dicht en laat 10 minuten liggen. Ontvel ondertussen de tomaten en pel de knoflook. Haal de paprika’s uit het zakje, je kunt deze nu makkelijker ontvellen. Pureer alles in een keukenmachine of met staafmixer glad.
Schep de puree in een soeppan en voeg bouillon (of water) toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.
Verhit de soep op laag vuur en dien daarna op in kommen.