Mijn boek is er! En deze website ook :-)

Beste, lieve volgers,
Welkom op mijn website! Samen met het verschijnen van mijn eerste kookboek, gooi ik mijn liefde voor het koken van vegetarische gerechten ook op een webstek.  Via deze site kun je mijn kleurrijke boek bestellen, waar ik 25 favoriete gerechten gemengd heb met prachtige foto’s van René Frederiks. Met heldere uitleg en spannende ingrediënten maak ik van vegetarisch koken een lekker avontuur. Voor € 15,- neem ik je mee op stap door een afwisselend landschap van diverse smaken: van avocadosoep tot kweeperentaart en van gewokte asperges tot zoete amandelspread. Met ook een aantal geheel veganistische recepten en veel tips om slimmer en zuiniger met ingrediënten en energie om te gaan. En ja: het boek blijft makkelijk open liggen op het aanrecht.
Graag wil ik dit medium ook gaan gebruiken om regelmatig, net als op mijn gelijknamige Facebookpagina en Instagramaccount (nieuw!), verse recepten en kook-, tuin- en keukentips te delen. Ik ga me bekwamen in maken van korte filmpjes van mijn kookgebeuren, om zo een dimensie toe te voegen aan wat ik sinds 2015 via sociale media doe: zo veel mogelijk mensen laten zien dat het maken van heerlijk eten zonder vlees (of dierlijke producten) helemaal niet moeilijk is. En dat soms wat avontuur in de keuken de krent in de pap kan zijn. En dat lol en een bepaalde levenshouding (minder dierlijke producten eten, minder voedsel verspillen, minder energie verbruiken, minder plastic gebruiken) heel goed samengaan.
Mahatma Gandhi (zijn leven lang vegetariër)
“And what you cook…”, zou ik er bescheiden aan toe willen voegen…
Michiel van Zuijlen (vanaf zijn achttiende vegetariër)
(foto’s : René Frederiks)

11 reacties op “Mijn boek is er! En deze website ook :-)&rdquo

 1. En wat voor een boek. Likkebaardend heb ik het natuurlijk meteen bekeken. Diverse gerechten sprongen er al als “kerstdinerwaardig” uit. Het staat in mijn kookboekenverzameling op een mooie plaats, naast Ottolenghi, makkelijk te pakken. Er is nog ruimte voor een volgend boek!
  Binnenkort staat er een recensie op mijn blog. Ik hou je op de hoogte.

  1. Dank je wel Els, leuk dat jullie er waren! Alvast een fijn kerstdiner gewenst :-).
   En ja, ik hoor graag als je blog online staat, ben benieuwd!

 2. Beste Michiel,

  Hoor leuke en goede reacties over je kookboek. Is het ook in de omgeving van Maassluis te koop?
  Omze kleinzoon van 6 wil sinds kort geen vlees meer eten. Mvg

  1. Hoi Ella, dank voor je reactie. Ik vermoed dat je via Anya Tuit weet hebt van het boekje. Ik kan ervoor zorgen dat zij op korte termijn een exemplaar van me krijgt, dan komt het vanzelf naar Maassluis. Is dat ok?

  2. Hoi Ella, ik heb inmiddels contact met Anya gehad, ik breng haar a.s. donderdag het boekje op haar werk. Komt goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *